Łatwy zwrot produktu
Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Analogowy termometr do mięsa. Dzięki niemu z łatwością sprawdzisz temperaturę pieczonego mięsa (lub innego dania) zapewniając jego doskonałą jakość. Termometr jest BEZRTĘCIOWY co zapewnia bezpieczeństwo użytkowania.
Wykonany ze stali nierdzewnej
Wskazuje temperaturę od 0° C do 120° C
Czytelna tarcza z motywami zwierząt
Wymiary:
Średnica tarczy: 5 cm
Długość całkowita: 12 cm
Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.
Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:
wołowina powinna osiągnąć min. 63° C
drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty
potrawy regenerowane – min. 75° C
potrawy przechowywane – min. 63° C.